Ocular Celestron X-CEL LX 25mm 1.25"

93426

Noua serie de oculare Celestron X-Cel LX sunt ocularele asteptate de multi observatori impatimiti de planete si Luna. Acestea aduc in plus fata de ocularele planetare de la alti producatori o calitate mult mai buna a imaginii la un pret mic.

Acest produs nu mai este in stoc

540,00 lei

Fisa tehnica

Diametru montare 1.25"
Tip oculare Planetare
Camp vizual oculare 53° - 70°
Distanta focala oculare 21-25mm

Informatii

Noua serie de oculare Celestron X-Cel LX sunt ocularele asteptate de multi observatori impatimiti de planete si Luna. Acestea aduc in plus fata de ocularele planetare de la alti producatori o calitate mult mai buna a imaginii la un pret mic asemanator.

Ocularele X-Cel LX nu au aproape nimic in comun cu ocularele ED X-CEL, decat numele asemanator si numarul de lentile din componenta care a ramas tot 6, insa intr-un design optic complet diferit si din sticle diferite. Designul exterior al ocularului incorporeaza majoritatea elementelor necesare pentru confort excelent in utilizare: cupe ce cauciuc care se pot regla pe inaltime prin rotire pentru a permite reglarea pozitionarii ochiului fata de ocular si a bloca astfel eficient lumina externa, banda de cauciuc larga pentru prindere sigura in mana, un corp suplu si usor realizat din aluminiu anodizat. Lentilele sunt acoperite antireflex multistrat pe toate suprafetele, straturile antireflex fiind optimizate pentru sorturile de sticla.

Transmisia de lumina este mai buna decat in alte oculare planetare. Campul vizual aparent are 60 de grade, este aproape plat (mult mai plat decat in alte oculare planetare de la alti producatori) si corectat pentru aberatii pana la marginea campului vizual inclusiv in telescoape cu rapoarte focale f/5. Ocularele sunt parfocale intre ele, la schimbarea lor fiind nevoie de focalizare foarte putina sau deloc.