Corector de coma MPCC (vizual si fotografic) - Baader Planetarium

mpccBaader

Corectorul de coma Baader MPCC permite detinatorilor de telescoape reflectoare newtoniene cu raporturi focale cuprinse intre f/4 si f/6 sa obtina imagini deepsky corectate de coma pana la marginea campului vizual. Corectorul produce stele de dimensiunea de 12 microni la marginea unui camp vizual de 35mm diametrul.

Acest produs nu mai este in stoc

620,00 lei

-220,00 lei

840,00 lei

Informatii

Corectorul de coma Baader MPCC permite detinatorilor de telescoape reflectoare newtoniene cu raporturi focale cuprinse intre f/4 si f/6 sa obtina imagini deepsky corectate de coma pana la marginea campului vizual. Corectorul produce stele de dimensiunea de 12 microni la marginea unui camp vizual de 35mm diametrul. Teste de laborator independente (ITE-SUA) au stabilit ca MPCC este cel mai clar corector de coma existent pentru astrofotografie si ofera cea mai buna iluminare la marginea campului vizual.

Utilizatori vizuali au raportat ca MPCC ofera imagini corectate in instrumente cu un raport focal de pana la f/3,7. Optica este acoperita cu 7 straturi antireflex si pentru cresterea transmisiei de lumina. Corectorul MPCC este modular, pentru utilizarea cu un aparat foto DSLR fiind nevoie doar de corector, iar pentru utilizarea cu oculare de 2" si 1,25" fiind nevoie de adaptoare T2.

Utilizat pentru observatii vizuale corectorul de coma MPCC prezinta urmatoarele avantaje: 1) Puterea de marire obtinuta nu creste prin utilizarea lui cu oculare, astfel ca acest corector pastreaza campul vizual aparent al ocularului. In plus, datorita filetului M48 corectorul de coma poate fi cuplat direct cu oculare pe formatul 2". 2) Nu e nevoie de back-focus suplimentar: daca telescopul poate fi focalizat cu oculare, si prin utilizarea corectorului de coma ocularele respective vor focaliza. Mai mult, corectorul creste back-focus-ul cu 10mm; 3) Corectorul de coma MPCC nu vigneteaza cu ocularele de 2". Datorita pozitie apropiate a lentilei de camp de planul focal corectorul MPCC ofera un camp vizual iluminat mai mare decat alte corectoare; 4) Costul scazut al corectorulu MPCC.

Corectorul de coma MPCC este corectorul ideal pentru astrofotografie cu aparate foto DSLR si camere ccd dedicate. Prin utilizarea corectorului de coma cu reflectoare newtoniene rapide (f/4-f/6) coma inerenta acestor telescoape este corectata pana la marginea campului vizual, stelele fiind punctiforme, iar imaginile clare. Corectorul dispunde de un filet T ce permite cuplarea directa a acestuia (prin intermediul unui inel T) la aparatul DSLR. De asemenea filtrele de 2" pot fi atasate direct pe filetul  2"/48mm existent. Corectorul MPCC nu necesita backfocus aditional la utilizare cu camere CCD, acesta mutand punctul focal spre exterior cu 10mm.