Set filtre fotometrice UBVRI - sticla 4mm - Baader Planetarium

2459440

Filtrele UBVRI sau BVI sunt destinate celor care studiaza anumite stele sau celor care realizeaza diferite masuratori fotometrice.

Acest produs nu mai este in stoc

3 580,00 lei

Fisa tehnica

Tip filtre Seturi de filtre
Dimensiune filtru 1.25"

Informatii

Filtrele UBVRI sau BVI sunt destinate celor care studiaza anumite stele sau celor care realizeaza diferite masuratori fotometrice.

Acest tip de filtre fotometrice au evoluat mult de la prima lor folosire din 1950. In acel an Harold Johnson a stabilit trei benzi fotometrice pornind de la senzitivitatea tubului fotomultiplicator pe care il folosea la acea data. Cativa ani mai tarziu a mai stabilit inca doua benzi importante in fotometrie: rosu si infrarosu (R si I). Incepand cu anii '80 senzorii CCD au inceput sa inlocuiasca vechile tuburi fotomultiplicatoare astfel incat a fost necesar un nou set de filtre destinat camerelor CCD, un set care sa produca un rezultat identic cu cel oferit de combinarea vechilor filtre cu tuburi fotomultiplicatoare. Bessel a reusit acest lucru in 1990, impunand un nou standard in acest domeniu al fotometriei.

Grosimea sticlei la toate filtrele UBVRI este de 4 mm

Toate filtrele sunt slefuite planoptic.

Diametrul filtrelor este de 1.25", iar sticla are o grosime de 4mm. Celula filtrelor are un profil mic (6mm inaltime) pentru a mentine la minim lungimea traseului optic introdus de acestea si dispune de filet de montare la un singur capat.