Filtru polarizator simplu 1,25" - Baader Planetarium

2408343

Filtrele polarizatoare Baader sunt cele mai bune filtre de acest tip, calitatile optice ale acestora fiind in linia tuturor celorlalte filtre produse de Baader Planetarium.

Acest produs nu mai este in stoc

180,00 lei

Fisa tehnica

Tip filtre Filtre de polarizare si neutre
Dimensiune filtru 1.25"

Informatii

Filtrele polarizatoare Baader sunt cele mai bune filtre de acest tip, calitatile optice ale acestora fiind in linia tuturor celorlalte filtre produse de Baader Planetarium.

Filtrul polarizator permite ajustarea gradata a luminozitatii imaginii prin rotirea ocularului la care este montat folosit fie cu o prisma Herschel (pentru observatii solare), fie cu un alt filtru polarizator. Reducerea de intensitate luminoasa este intre 3% si 40% in cazul unui filtru simplu, si pana la 80% in cazul filtrelor duble. Din acest motiv filtrul polarizator simplu sau dublu este des utilizat in observatiile la Soare, Luna si planete, putandu-se ajusta luminozitatea in functie gradual. Filtrul dublu este compus din 2 filtre polarizatoare montate intr-o celula ce se poate roti. Filtrul este disponibil pe formatele 1,25" si 2".

Filtrul polarizator dublu se poate folosi in combinatie cu un filtru solar AstroSolar pentru a reduce luminozitatea Soarelui pentru observatii vizuale sau astrofotografie. In cazul prismei Herschel, lumina ce iese din aceasta este partial polarizata astfel ca este necesar doar un filtru polarizator simplu montat la ocular pentru a reduce intensitatea luminoasa a Soarelui.

Filtrul polarizator se poate folosi si in astrofotografie si fotografie terestra pentru a reduce luminozitatea anumitor obiecte stralucitoare.

Nota! Pentru observații ale soarelui, filtrele polarizatoare si filtrele cu densitate neutră au nevoie de filtrare suplimentară (de exemplu, Prisma Herschel Baader  sau Baader Astro Solar Safety Film) înaintea ocularului telescopului pentru observații ale soarelui. Folosirea fără filtre corespunzătoare poate cauza deteriorarea acestor filtre și a vederii.