Filtru de contrast 1,25" - Baader Planetarium

2458360

Filtrul de contrast - Contrast-Booster - produs de Baader Planetarium este mai mult decat un filtru minus violet. Bazat pe filtrul Moon&SkyGlow (Neodymium), filtrul Contrast-Booster creste contrastul si reduce stralucirea cerului la cel mai inalt nivel posibil.

Acest produs nu mai este in stoc

315,00 lei

Fisa tehnica

Tip filtre Filtre de contrast
Dimensiune filtru 1.25"

Informatii

Filtrul de contrast - Contrast-Booster - produs de Baader Planetarium este mai mult decat un filtru minus violet. Bazat pe filtrul Moon&SkyGlow (Neodymium), filtrul Contrast-Booster creste contrastul si reduce stralucirea cerului la cel mai inalt nivel posibil. Pe langa cresterea contrastului planetar si lunar, filtrul este proiectat sa elimine total lumina albastra defocalizata prezenta in refractoarele acromate. Contrastele subtile si culorile sunt imbunatatite, filtrul reveland intreaga rezolutie de care e capabil instrumentul.

Filtrul Contrast-Booster este alcatuit dintr-o combinatie de sticla Neodymium cu 23 de straturi dielectrice pe o parte ce blocheaza lungimile de unda lungi si 7 straturi antireflex ultra-low pe cealalta parte. Datorita filtrarii agresive a lungimilor de unda albastre, filtrul produce o usoara tenta galbuie. Straturile speciale permit o transmisie de lumina de peste 95% in zonele cheie ale spectrului vizual, inclusiv H-Alpha. Aceasta are ca rezultat un filtru ce retine culorile si contrastele de culoare in cazul obiectelor dificile precum Jupiter, fara sa intunece excesiv imaginea. Benzile de furtuni pastreaza tonurile rosii, dar acum apar mai contrastante. Marea Pata Rosie este mai usor vizibila. Planetele si peisajul lunar sunt incadrate de un cer negru. In privinta planetei Marte performantele filtrului sunt usor vizibile, fiind unul dintre cele mai bune pentru acest obiect. Iar filtrul Contrast-Booster este aproape obligatoriu pentru observatii la Soare, obligatoriu impreuna cu filtrul AstroSolar. Impreuna cu filtrul UV/IR-cut, filtrul Contrast-Booster este ideal pentru fotografie digitala. Filtrul Contrast-Booster nu filtreaza si lungimile de unda IR, de aceea este nevoie de filtrul UV/IR-cut. Suprafetele optice cu o calitate de lambda/4 asigura claritate si contrast imaginii, fara a introduce aberatii.

Descarcari