Filtru UHC-S L Booster 1,25" Baader Planetarium

2458275

Filtrul UHC-S L-Booster de la Baader Planetarium exceleaza in producerea unui contrast mare si imagini naturale ale nebuloaselor de emisie fara o diminuare excesiva a luminozitatii si disparitia stelelor de pe fundalul cerului. 

Acest produs nu mai este in stoc

360,00 lei

Fisa tehnica

Tip filtre Filtre deep-sky
Dimensiune filtru 1.25"

Informatii

Filtrul UHC-S L-Booster de la Baader Planetarium exceleaza in producerea unui contrast mare si imagini naturale ale nebuloaselor de emisie fara o diminuare excesiva a luminozitatii si disparitia stelelor de pe fundalul cerului. Filtrul UHC-S L-Booster este filtrul perfect pentru observarea nebuloaselor de emisie din zone cu cerul poluat luminos sau pentru a creste contrastul nebuloaselor din zone cu cer negru, curat.

Tehnologia avansata de depunere a straturilor filtrante permit filtrului sa atinga o transmisie de lumina impresionanta de 97% de-a lungul intregii benzi de trecere, cu blocarea totala a lungimilor de unda corespunzatoare poluarii luminoase. Acest lucru produce maxim de luminozitate si contrast posibile. Posesorii de telescoape mici intre 100mm si 250mm diametrul vor aprecia nivelul mare al transmisiei de lumina, iar posesorii de instrumente mai mari vor aprecia campurile de stele si detaliile subtile ale nebuloaselor ce sunt lasate intacte.

Filtrul UHC-S L-Booster reuseste sa imbunatateasca contrastul oferit de filtrele deepsky tipice existente. Fundalul cerului este mai negru, iar contrastul nebuloaselor de emisie este imbunatatit semnificativ. Cele mai multe filtre UHC intuneca excesiv campurile de stele si fundalul cerului, imaginea nebuloaselor parand a fi artificiala si fara detalii, plasata pe un fundal lipsit de stele. Transmisia mare de lumina, scaderea brusca a transmisiei inafara segmentului de unda vizat, si latimea moderata a segmentului lungimii de unda filtrata (60nm) de catre filtrul UHC-S  L-Booster ofera o culoare naturala imaginilor si cresc semnificativ contrastul. Astrofotografii vor aprecia latimea de banda mai larga si transmisia lungimii de unda H-Alfa (>99%, 656nm), precum si calitatea optica foarte buna.