Filtru albastru inchis 1,25" 435nm bandpass - Baader Planetarium

2458302

Filtrele colorate permit cresterea vizibilitatii anumitor detalii in cazul observatiilor planetare, prin permiterea trecerii doar a unui spectru ingust al lungimilor de unda din spectrul vizibil. Filtrele se monteaza in ocular prin infiletare in tubul ce se introduce in focalizator. 

Acest produs nu mai este in stoc

160,00 lei

Fisa tehnica

Tip filtre Filtre planetare
Dimensiune filtru 1.25"

Informatii

Filtrele colorate permit cresterea vizibilitatii anumitor detalii in cazul observatiilor planetare, prin permiterea trecerii doar a unui spectru ingust al lungimilor de unda din spectrul vizibil. Filtrele se monteaza in ocular prin infiletare in tubul ce se introduce in focalizator. Filtrele colorate Baader aduc un nou nivel de calitate si performanta in crestere contrastului planetar.

Filtrele Baader nu prezinta imagini duble chiar si daca sunt suprapuse. Substratul de sticla de 2mm grosime este lipsit de striatii si slefuit la un paralelism de 30 secunde, astfel ca acestea nu vor introduce astigmatism sau alte erori. Ambele fete sunt acoperite cu 7 straturi antireflex Phantom ce reduc reflexiile pana la 0,25% sub orice unghi de incidenta a luminii si cresc transmisia de lumina. Imaginea produsa prin aceste filtre este mai luminoasa, mai clara si mai detaliata. Nici un alt filtru colorat existent nu include straturi antireflex atat de elaborate. Nivelele extrem de mari ale transmisiei de lumina atinse produc un contrast maxim si o izolare a detaliilor planetare chiar si cu telescoape mici. Eficienta celor trei filtre longpass (rosu, portocaliu si galben) ajunge la 98%, iar a celor trei filtre bandpass (verde, albastru, albastru inchis) ajunge la 70%.

Caracteristicile spectrale au fost proiectate cu grija. Filtrele pot fi suprapuse pentru a obtine lungimi de unda mai inguste fara a se degrada imaginea sau a aparea imagini duble. De asemenea pot fi combinate cu orice filtru Baader pentru a obtine rezultate interesante.

Datorita calitatilor optice deosebite, filtrele pot fi folosite la distante mai mari fata de planul focal (de exemplu inaintea unui binoclu stereo, a unei oglinzi diagonale sau pentru fotografie digitala).

Descarcari