Oglinda diagonala dielectrica Baader Clicklock 2"

2956100

Dupa ce a realizat cu succes acum cativa ani cea mai buna oglinda diagonala dielectrica existenta si la ora actuala, oglinda Maxbright 2", Baader Planetarium duce aceasta oglinda la un nou nivel prin introducerea unor elemente inovatoare unice. 

Acest produs nu mai este in stoc

1 200,00 lei

Fisa tehnica

Unghi de vizualizare 90°
Diametru montare 2"

Informatii

Dupa ce a realizat cu succes acum cativa ani cea mai buna oglinda diagonala dielectrica existenta si la ora actuala, oglinda Maxbright 2", Baader Planetarium duce aceasta oglinda la un nou nivel prin introducerea unor elemente inovatoare unice. Oglinda diagonala Clicklock 2" este o oglinda diagonala dielectrica, cu o reflectivitate de 99%, realizata cu aceeasi tehnologie proprie de depunere a straturilor dielectrice Maxbright pe suprafata optica fara a deforma substratul.

Tehnologia de depunere a straturilor dielectrice utilizata de Baader Planetarium elimina o problema esentiala ce este intalnita la multe alte oglinzi dielectrice - depunerea de straturi succesive pe o suprafata optica produce stres la nivelul substratului ce poate deforma suprafata oglinzii pana la o valoarea lambda/2, distrugand astfel forma initiala si distorsionand frontul de unda. Procesul de depunere inventat de Baader mentine o acuratete a frontului de unda de lambda/10 chiar si dupa depunerea straturilor reflective dielectrice.

Straturile dielectrice au o reflectivitate de 99%, sunt foarte durabile in timp, mentinandu-si reflectivitatea zeci de ani si putand fi curatate fara grija zgarierii lor. Oglinda este putin supradimensionata pentru a permite obtinerea unui camp iluminat complet in formatul 2". Straturile dielectrice ofera protectie impotriva radiatiei UV si IR, putand fi astfel folosita in cadrul observatiilor solare cu filtre in lumina alba sau cu filtre H-Alfa.

Adaptorul clicklock de 2" ofera aceeasi simplitate in fixarea ocularelor precum varianta mai mica de 1,25". Printr-o rotire scurta a inelului acoperit cu cauciuc (ce include si un surub pentru o miscare cu un singur deget a inelului) adaptorul clicklock 2" strange tubul ocularelor fixandu-le sigur in oglinda diagonala. Mecanismul de strangere fixeaza ocularul in 3 puncte centrand in acelasi timp ocularul in adaptor (astfel ca nu exista jocul si mica descentrare ce se intalneste in toate macanismele de fixare cu surub).

Adaptorul 2" se poate demonta permitand astfel montarea unei game largi de accesorii pe formatul T2 pentru cuplarea oglinzii diagonale la orice telescoape si montarea directa a ei la telescoapele SCT Celestron de 5", 6" si 8". De asemenea pentru cuplarea la telescoape SCT mai mari se recomanda folosirea unui adaptor Clicklock 2" suplimentar precum in imaginea 3 de mai sus.

Pentru cuplarea la refractoare Zeiss pe filetul M68 sau la orice alte instrumente pe formatul M68 oglinda diagonala ClickLock 2" este disponibila cu filet M68.

Puteti citi un review detaliat al oglinzii diagonala Baader Clicklock 2" ce include multe imagini pe situl lui Mike Swanson NexStar Site