Prisma diagonala T2 90° 32mm Baader Planetarium cu accesorii 2456005K Mareste

Prisma diagonala T2 90° 32mm Baader Planetarium cu accesorii

2456005K

Prisma diagonala realizata de Baader Planetarium reprezinta o varianta mai ieftina a prismei Carl Zeiss. Prisma este realizata de catre Baader Planetarium la aceleasi standarde de calitate si implementata in acelasi corp metalic cu filet T2 la capete. 

Acest produs nu mai este in stoc

550,00 lei

Fisa tehnica

Unghi de vizualizare 90°
Diametru montare T2

Informatii

Prisma diagonala realizata de Baader Planetarium reprezinta o varianta mai ieftina a prismei Carl Zeiss. Prisma este realizata de catre Baader Planetarium la aceleasi standarde de calitate si implementata in acelasi corp metalic cu filet T2 la capete. Prisma ofera o apertura utila de 32mm, putand fi folosita astfel cu oculare care au un stop de camp de pana la 32mm diametrul (pe formatul 1,25" si 2") fara a produce vignetare la marginea campului vizual. Filetele T2 permit montarea intregii game de adaptoare si accesorii T2 existente si, in acelasi timp, asigura cuplarea prismei la orice telescop existent introducand un traseu optic minim. Prisma este acoperita multistrat cu straturi antireflex si pentru cresterea transmisiei de lumina. Calitatea suprafetei optice a prismei este excelenta, planeitatea fetelor si unghiurile prismei fiind de departe mult mai bune decat la majoritatea prismelor existente la ora actuala. Prisma nu deformeaza frontul de unda conform testelor realizate de utilizatori critici si pe interferometru.

Prisma T2 este disponibila in doua variante:

Aceasta varianta detine un adaptor T2/1,25" cu microfocalizator pentru oculare pe formatul 1,25" (#2458125) si nas T2/1,25" (#2458105).

Una din caracteristicile diagonalelor T2 - fie ele prisme sau oglinzi - este apertura mare si posibilitatea de a fi adaptate la orice telescop fara restrangerea aperturii realizata de tuburile adaptoare de 1,25" ce vigneteaza la utilizarea cu oculare cu distante focale lungi sau cand se utilizeaza cu un binoclu stereo. Din acest motiv toate diagonalele T2 Baader sunt disponibile si fara adaptoare. Desigur, pot fi utilizate in mod clasic folosind tubul adaptor standard T2/1,25" #14, insa se pierde o parte din apertura diagonalei. Partea dinspre telescop accepta toate adaptoarele T2 pe formatul 1,25" sau 2" si pentru toate tipurile de filete existente in mod curent (Celestron 2", Vixen, Synta, Zeiss M44, filete rusesti, Pentax/Takahashi). La partea dintre ocular se poate monta fie un inel de schimbare rapida #6 pentru utilizare cu binocluri stereo Mark V, fie un adaptor pentru oculare 1,25" cu microfocalizator (#8A), sau cel mai performant adaptor de prindere a ocularelor cu microfocalizator - adaptorul Clicklock (#8), fie orice alt adaptor T2 pentru montarea unei multitudini de camere foto sau ccd. Pentru sistemul de adaptoare T2 consultati pagina dedicata acestora.