Luneta cautatoare Vario 10x60 - Baader Planetarium

2957460

Luneta cautatoare Vario 10x60. Obiectivul lunetei Baader Vario este destinat maririlor puternice. Design-ul optic este bazat pe faimosul obiectiv C de la Carl Zeiss si este testat pentru a produce imagini clare, cu un disc Airy curat, pana la mariri de 120X. 

Acest produs nu mai este in stoc

1 240,00 lei

Informatii

Luneta cautatoare Vario 10x60

Obiectivul lunetei Baader Vario este destinat maririlor puternice. Design-ul optic este bazat pe faimosul obiectiv C de la Carl Zeiss si este testat pentru a produce imagini clare, cu un disc Airy curat, pana la mariri de 120X. Acest telescop cu apertura de 61mm este mult mai mult decat o luneta cautatoare. Este construita modular pentru a indeplini diferite functii: luneta cautatoare, luneta de ghidaj in astrofotografie, luneta pentru observatii terestre, luneta portabila ce poate fi luata in orice calatorie. Daca pana acum refractoarele astronomice Carl Zeiss au parut multora a fi scumpe, cu aceasta luneta Vario 10X60 oricine poate detine o implementare moderna a unui obiectiv astronomic Zeiss, cu toate upgrade-urile tehnologice actuale.

Caracteristici

  • Diametrul obiectivului este de 61mm diametru, cu o distanta focala de 250mm. Obiectivul este acoperit cu straturi antireflex Phantom Group, cele mai bune si mai transparente straturi antireflex existente la ora actuala, optimizate pentru indexul de dispersie al fiecarei lentile.
  • Inel de blocare a obiectivului (ce poate fi scos) ce permite o focalizare grosiera cu o cursa de focalizare de 12mm.
  • Focalizator cu cursa de 35mm si 4 suruburi pentru blocarea lui in cazul in care i se ataseaza o camera CCD 
  • Adaptor pentru ocular 1.25" cu prindere cu inel clema si 3 suruburi pentru posibilitatea blocarii ocularului
  • Prisma erectoare 45º 1.25" pe filet T2, accepta cuplarea pe filet T2 si orice alte accesorii Baader pe acest filet.
  • Ocular 25mm POLARIS I cu reticul de masurare iluminat si marcaje de 0.5mm, produce o putere de marire de 10X. Se poate folosi orice alt ocular pe formatul 1,25" pentru a obtine alte puteri de mariri.
  • Bara EQ in coada de randunica (demontabila) pentru conectarea la diferite monturi de telescop; cu filet 1/4"X20 pentru a putea fi montata pe orice trepied foto.