Fluorite flatfield converter 4X - 8X - convertor/corector de planeitate - Baader Planetarium

2458200

Convertorul si corectorul de planeitate cu fluorit a fost proiectat pentru a putea fi utilizat cu aparate foto pe formatul 6X7cm pentru mariri de pana la 8X. Designul utilizeaza 4 lentile cu fluorit pentru a produce un camp limitat de difractie, apocromatic, plat, cu un diametru de 90mm. Imaginile sunt clare, lipsite de aberatie cromatica.

Acest produs nu mai este in stoc

2 990,00 lei

Informatii

Convertorul si corectorul de planeitate cu fluorit a fost proiectat pentru a putea fi utilizat cu aparate foto pe formatul 6X7cm pentru mariri de pana la 8X. Designul utilizeaza 4 lentile cu fluorit pentru a produce un camp limitat de difractie, apocromatic, plat, cu un diametru de 90mm. Imaginile sunt clare, lipsite de aberatie cromatica. Convertorul poate fi cuplat la orice camera SLR de 35mm, DSLR sau 6X7cm, precum si camere CCD dedicate pentru astrofotografie pe formatul 1,25" sau 2".

Convertorul poate fi utilizat pentru fotografii planetare si lunare la puteri mari de marire. Lentilele de fluorit nu introduc aberatie cromatica sau orice alte aberatii in imagine. Lentilele sunt corectate pentru o corectie cromatica din regiunile de lungimi de unda violet pana in regiunile IR, convertorul fiind cel mai adecvat pentru noile camere ccd cu senzori cu spectru larg. Lentilele sunt acoperite antireflex si pentru cresterea transmisiei de lumina pe toate suprafetele cu cele mai bune acoperiri existente (7 straturi, fully-multicoated), fiecare strat fiind optimizat pentru indicele de dispersie al fiecarei lentile. Rezultatul este o transmisie a luminii foarte mare si eliminarea oricaror reflexii interne. Daca ne uitam la optica perpendicular pe lentile tot ce se vede e un tub negru cu lentilele abia vizibile. Fiecare lentila este slefuita la o acuratete a suprafetei de lambda/10 pentru a nu deforma lumina ce vine de la telescop. Convertorul poate fi folosit si pentru fotografie prin proiectie afocala, acesta, spre deosebire de oculare, fiind lipsit de aberatii precum aberatia cromatica, distorsiuni, astigmatism, coma si vignetarea conului de lumina. Convertorul poate fi folosit in orice design optic de telescop cu aceleasi performante. Convertorul este compatibil cu sistemul de adaptoare T2 de la Baader.