Binocular stereo pentru astronomie Maxbright - Baader Planetarium

2456450

Cu peste 20 de ani de experienta in binocluri stereo, Baader Planetarium este expertul numarul 1 mondial in designul si productia de binocluri premium pentru observatii astronomice. 

Acest produs nu mai este in stoc

910,00 lei

Informatii

Cu peste 20 de ani de experienta in binocluri stereo, Baader Planetarium este expertul numarul 1 mondial in designul si productia de binocluri premium pentru observatii astronomice. Modelul de varf, binoclul Mark V Giant Binoviewer, s-a dovedit a fi cel mai bun binoclu pentru astronomie produs vreodata. Baader, in parteneriat cu un producator din China, a aplicat cunostintele dobandite in acesti ani pentru realizarea unui binoclu de inalta calitate la un pret mai mic. Binoclul stereo Baader Maxbright nu este o variatie cosmetica a binoclurilor stereo de origine chinezeasca pe care multe dintre companiile de instrumente pentru astronomie aplica doar cu sigla lor. Baader Planetarium a proiectat impreuna cu partenerul din China elementele optice si mecanice ale binoclului, a instruit personalul si a adus procesele de asamblare si control al calitatii la standardele germane. Rezultatul, este un binoclu stereo putin mai scump, insa calitatea superioara, performanta si elementele mecanice specifice Baader incluse in componenta acestuia merita din plin. Comparatiile critice facute prin observarea planetei Marte au aratat ca performantele binoclului Maxbright sunt asemanatoare cu cele ale binoclului Mark V.

Avantajele utilizarii unui binoclu Baader Maxbright sunt:

Colimare precisa Pentru a combina imaginile de la cele doua oculare in una singura la puteri mari de marire este nevoie ca cele doua axe optice sa fie perfect centrate si pozitionate fata de oculare si ochiul utilizatorului. Acest lucru necesita o aliniere pozitionala si angulara precisa a tuturor elementelor optice si mecanice din binoclu. Aceasta aliniere trebuie sa se pastreze pe intreaga durata de utilizare a binoclului si sa reziste la manipulari bruste si mici accidente. Pentru a realiza aceasta colimare critica Baader a introdus trei elemente cheie in constructie: 1)componentele mecanice si mecanismul de fixare a prismelor sunt realizate la aceleasi standarde de calitate precum in binoclul Mark V; 2) tuburile de fixare a ocularelor sunt colimatabile lateral; 3) distanta interpupilara poate fi reglata intre 53mm si 74,5mm.

Trei compensatoare dedicate de 1,25X, 1,7X si 2,6X pentru utilizare optima cu orice fel de telescop. Spre deosebire de compensatoarele comercializate cu alte binocluri stereo, compensatoarele Baader nu sunt simple lentile Barlow sau alt fel de lentila amplificatoare. Aceste compensatoare dedicate, alcatuite din doua lentile acoperite antireflex si pentru cresterea transmisiei de lumina (multicoated) au fost proiectate de Carl Zeiss si Astrophysics pentru a compensa aberatia cromatica ce exista in toate binoclurile stereo, precum si aberatia de sfericitate introdusa de aceste binocluri (datorita traseului optic lung prin prisme). Pe langa aceste corectii, compensatoarele Baader reduc back-focus-ul (distanta de la baza focalizatorului pana la planul focal) necesar. Acest lucru este foarte util pentru reflectoare newtoniene si multe dintre refractoare.

Straturile antireflex pe toate suprafetele sticla-aer reduc reflexiile interne, cresc transmisia de lumina si contrastul

Diametrul de 23mm al deschiderii frontale asigura iluminarea completa a campului vizual a tuturor ocularelor pe formatul 1,25".

Sistem modular T2 Inelul T permite montarea binoclului Baader Maxbright pe toate focalizatoarele de 1,25" ce dispun de filet T, reducand astfel lungimea traseului optic. Binoclului i se pot monta adaptoare de 1,25" sau 2" pentru a se potrivi oricarui telescop, precum si orice alte adaptoare din sistemul T2 pentru a-l putea utiliza cu o multitudine de accesorii. Adaptoarele de 1,25" si 2" au la interior filet pentru montarea de filtre.

Fiecare portocular are reglaj al dioptriei, astfel ca fiecare ocular poate fi focalizat individual.

Fiecare binoclu Maxbright este livrat intr-o cutie de protectie din aluminiu impreuna cu un compensator la alegere (1,25X / 1,7X / 2,6X) si un adaptor 1,25" sau 2" la alegere. 

Pentru utilizarea binoclurilor stereo Maxbright si Mark V cu reflectoare newtoniene este disponibil un compensator 1,7X de 2" ce realizeaza si corectarea aberatiei comatice specifice reflectoarelor cu raporturi focale mici (intre f/4 si f/6).

Pentru a alege un compensator descarcati manualul de utilizare de mai jos (in limba engleza, necesita Acrobat Reader pentru a fi deschis)

Descarcari