Filtru H-Alfa latime de banda medie 35nm 50,4mm - Baader Planetarium

2458379

Filtrul H-alfa de la Baader creste contrastul obiectelor deepsky (precum in cazul nebuloasei America de Nord) in lungimea de unda H-Alfa. Latimea benzii de trecere de 35nm este ideala pentru camere ccd interlineare (precum SBIG ST-2000/STL11000).

Acest produs nu mai este in stoc

670,00 lei

Fisa tehnica

Tip filtre Filtre deep-sky
Dimensiune filtru 50.4mm fara celula

Informatii

Filtrul H-alfa de la Baader creste contrastul obiectelor deepsky (precum in cazul nebuloasei America de Nord) in lungimea de unda H-Alfa. Latimea benzii de trecere de 35nm este ideala pentru camere ccd interlineare (precum SBIG ST-2000/STL11000). Sensibilitatea mai scazuta a ccd-urilor cu transfer interlinear beneficiaza mult mai eficient de latimea de banda de 35nm FWHM. Latimea de banda ascutita si straturile filtrante cu o transmisie de lumina de peste 90% fac ca filtrul H-Alfa de la Baader sa fie superior filtrelor comune bazate pe sticla vopsita.

Filtrul H-Alfa are aceleasi caracteristici precum celelalte filtre Baader. Calitatea inalta a substratului si a straturilor filtrante garanteaza nealterarea contrastului si claritatii imaginii. Fiecare filtru este alcatuit din sticla slefuita planoptic la un nivel de calitate a suprafetelor de lambda/4 pe intreaga suprafata. Acest nivel de calitate confera filtrelor Baader o pozitie aparte fata de alte filtre de precizie existente. Straturile filtrante sunt aplicate in Germania cu cele mai sofisticate echipamente existente azi, asigurand o consistenta inalta in centrarea pe lungimile de unda transmise, nivel al transmisiei de lumina si blocarea celorlalte lungimi de unda. Tehnologia de depunere a straturilor confera filtrelor o foarte mare rezistenta in timp, straturile nedeteriorandu-se datorita utilizarii sau curatirii.

Curba transmisiei tipice a filtrului H-Alfa este prezentata mai jos.

Curba de transmisie a luminii H-Alfa 35nm

Filtrul este disponibil cu dimensiuni de 1.25", 2", 50.8mm (fara celula) si 50x50mm (fara celula). Grosimea filtrelor cu montura este de 2mm, iar a celor fara montura 3mm. Celula filtrelor are un profil mic (6mm inaltime) pentru a mentine la minim lungimea traseului optic introdus de acestea si dispune de filet de montare la un singur capat.