Reducator de focala / corector de planeitate f/6.3 - Celestron

94175

Aceasta combinatie de sistem optic reducator de focala si un corector de planeitate se foloseste in telescoapele Schmidt-Cassegrain pentru a reduce distanta focala a acestora de la un raport focal tipic de f/10 (f/11 in cazul telescopului C14) la un raport focal de f/6,3 (f/7 in cazul telescopului C14).

Acest produs nu mai este in stoc

690,00 lei

Informatii

Aceasta combinatie de sistem optic reducator de focala si un corector de planeitate se foloseste in telescoapele Schmidt-Cassegrain pentru a reduce distanta focala a acestora de la un raport focal tipic de f/10 (f/11 in cazul telescopului C14) la un raport focal de f/6,3 (f/7 in cazul telescopului C14). Astfel, reducatorul de focala permite sa avem un telescop cu doua distante focale/doua raporturi focale fara a sacrifica calitatea imaginii. Raportul focal f/6.3 obtinut largeste semnificativ campul vizual ce se obtine cu orice ocular sau camera ccd. In cazul astrofotografiei aceasta reducere de raport focal reduce timpul de expunere necesar de trei ori.

Pe langa reducerea distantei focale, corectorul mai realizeaza si corectarea planeitatii campului, instrumentele Schmidt-Cassegrain avand prin design un camp vizual curbat. Astfel, imaginea va fi corectata pana la marginea campului vizual, stelele ramanand puncte de lumina focalizate pe intreg campul vizual. Din acest motiv corectorul este absolut necesar pentru fotografia cu aparate foto digitale, al carori cip este plan si nu curbat.

Corectorul este alcatuit din patru elemente optice acoperite antireflex si pentru cresterea transmisiei de lumina pe toate suprafetele (multicoated).