OPFA-V, cu adaptor cu filet M44 pentru Zeiss - Baader Planetarium

2458145

OPFA-V, cu adaptor cu filet M44 pentru Zeiss - Baader Planetarium

Compus dintr-un focalizator cu clema de prindere si doua extensii T2 de 40mm

Conectarea: la toate telescoapele Zeiss cu filet M44

Acest produs nu mai este in stoc

310,00 lei

Informatii

Sistemul de proiectie OPFA se adreseaza celor care folosesc aparate de fotografiat cu lentile interschimbabile. Pentru adoptarea acestui sistem este nevoie si de conectarea la camera dumneavoastra a unui inel T dedicat care va face legatura intre aparatul (D)SLR si sitemul de proiectie.

Fiecare ocular functioneaza in acelasi fel. Diferentele se datoreaza camerei foto, mai precis obiectivului camerei foto: el poate fi prezent sau absent. In cazul in care obiectivul este integrat camerei (camere compacte sau rangefider), atunci vorbim despre proiectii afocale pentru care se poate folosi sistemul de fotografie prin proiectie ADPS sau un un adaptor universal Microstage.  Daca folositi insa un aparat (D)SLR, in mod normal, obiectivul camerei se detaseaza atunci cand doriti sa realizati fotografii astronomice si puteti folosi un sistem de poiectie  OPFA.

Schema de mai jos prezinta un sistem de proiectie prin ocular functionand  alaturi de o camera cu obiectivul detasat.

Distanta focala rezultata, numita distanta focala echivalenta se calculeaza dupa urmatoarea formula:

f_echivalenta = f_primara a telescopului x (( a / f_ocular)-1).

Prin urmare, un ocular cu distanta focala mica sau o distanta mare de proiectare, produc o distanta focala echivalenta mai mare.

Un sistem complet de proiectie prin oculare este compus, asa cum arata imaginea de mai jos din urmatoarele componente: un inel T pentru conectarea la aparatul de fotografiat (D)SLR, doua extensii T2, un ocular de proiectie si un focalizator cu clema de prindere a ocularului. Sistemul OPFA include doar componentele marcate cu albastru din imainea de mai jos, plus un adaptor de conectare la telescop.

Sistem complet de proiectie prin oculare

OPFA 5

Compus dintr-un focalizator cu clema de prindere si doua extensii T2 de 40mm

Conectarea: la toate telescoapele Zeiss cu filet M44