Telecompresor Alan Gee Mark II - Baader Planetarium 2454400 Mareste

Telecompresor Alan Gee Mark II - Baader Planetarium

2454400

Una dintre caracteristicile telescoapelor Schmidt-Cassegrain este campul vizual ingust si puterile de marire mari produse de sistemul optic incet (in general f/10). Pana in prezent singura metoda de a reduce distanta focala a acestor telescoape a fost utilizarea reducatoarelor de focala (f/6,3 sau f/3,3) realizate de producatorii acestor instrumente.

Acest produs nu mai este in stoc

1 140,00 lei

Informatii

Una dintre caracteristicile telescoapelor Schmidt-Cassegrain este campul vizual ingust si puterile de marire mari produse de sistemul optic incet (in general f/10). Pana in prezent singura metoda de a reduce distanta focala a acestor telescoape a fost utilizarea reducatoarelor de focala (f/6,3 sau f/3,3) realizate de producatorii acestor instrumente. Ceea ce a lipsit pana in prezent a fost insa un reducator de focala de inalta calitate care sa fie versatil in utilizare atat pentru observatii vizuale, cat si fotografie.

Baader Planetarium a dezvoltat un telecompresor unic ce produce cele mai largi campuri vizuale plate de care e capabil un SCT. Spre deosebire de celelalte reducatoare de focala, telecompresorul Alan Gee Mark II pozitioneaza elementele optice corectoare cativa centrimetri inauntrul tubului central al focalizatorului. Rezultatul produs este o imagine clara, un camp vizual larg, plat si un raport focal f/5,9. Telecompresorul are performante excelente la utilizarea cu binocularele produse de Baader-Planetarium (Maxbright si Mark V) si Celestron permitand pentru prima data obtinerea cu un telescop Schmidt-Cassegrain de campuri vizuale largi printr-un binocular.