Montura computerizata CGE PRO Celestron

91527

Montura ecuatoriala computerizata CGE PRO de la Celestron este o montura pentru observatoare astronomice, puternica, precisa, automata, capabila sa sustina instrumente cu o greutate pana la 40 kg si care ofera cateva caracteristici foarte apreciate de astrofotografi.

Acest produs nu mai este in stoc

26 990,00 lei

Informatii

Montura ecuatoriala computerizata CGE PRO de la Celestron este o montura pentru observatoare astronomice, puternica, precisa, automata, capabila sa sustina instrumente cu o greutate pana la 40 kg si care ofera cateva caracteristici foarte apreciate de astrofotografi.

Desi are o greutate destul de mare, montura CGE PRO este relativ portabila putand fi dezasamblata in parti mai mici.Montura introduce o procedura de aliniere polara numita "All Star" ce faciliteaza alinierea polara chiar si atunci cand nu este vizibila steaua Polara. Suruburile mari  pentru reglajul pe altitudine si azimut permit alinierea polara fara unelte suplimentare. Montura ecuatoriala CGE PRO poate urmari 20 grade dincolo de meridian, permitand astfel astrofotografia in cea mai buna zona a cerului fara necesitatea efectuarii unei rotatii complete la meridian.

Trepiedul din otel carbon cu sistem dual de fixare a picioarelor ofera maxim de rigiditate si stabilitate monturii. Astfel, montura CGE este capabila sa suporte instrumente cu o greutate pana la 30 kg pentru aplicatii fotografice. Melcul din bronz cu diametrul de 5,25" si 180 zimti este fabricat in SUA de catre W.M. Berg Inc. la cel mai inalt standard de prelucrare pentru a minimiza erorile compozite totale ale monturii. Motoarele servo (fabricate in SUA) realizeaza o miscare fina si lina, nezgomotoasa a axelor monturii si sunt foarte fiabile in timp. Controlul permanent programabil al erorilor periodice realizeaza corectia erorilor periodice de urmarire inerente oricarei monturi.

Controllerul monturii dispunde de o baza de date cu peste 40000 de obiecte ceresti definite ce pot fi cautate si urmarite automat (include cataloagele Messier, Caldwell, NGC). De asemenea utilizatorul poate defini/introduce in controller 400 de obiecte, iar pentru 200 de obiecte informatiile sunt detaliate. Folosind portul RS-232 montura poate fi controlata prin calculator, iar controllerul poate fi upgradat. Pentru astrofotografie este inclus si un port pentru autoguider. Planetariul The Sky Level 1 si softul NexRemote permit explorarea universului si controlul prin calculator al monturii si telescopului.

Recomandam montura CGE  observatoarelor astronomice si astronomilor amatori pentru utilizare cu instrumente mari pana la 14" (350mm) diametrul si pentru astrofotografie.

Caracteristici

Montura CGE ecuatoriala
Mecanismul monturii melc din bronz cu diametrul de 5,25" cu 180 de zimti (clasa de calitate AGMA 10), axul melcului din otel inoxidabil cu 2 rulmenti (facute in SUA)
Controlul miscarii

ecuatorial

Suport pentru accesorii nu
Trepied Otel-carbon, ajustabil pe inaltime (max. 127cm), 2,75" (7cm) grosime
Contragreutati 1 buc. - 5 kg
Scala de latitudine 10-60 grade
Motoare urmarire incluse, DC servo cu encodere pe ambele axe; rezolutia encoderelor - 0,11 arcsec
Viteze de urmarire sideral, solar, lunar; altazimutal, ecuatorial
Controller ecran LCD cu 2 linii, 16 caractere, baza de date cu 40000 obiecte, 400 obiecte pot fi definite de utilizator, informatii extinse despre 200 obiecte, upgradabil prin PC
Porturi RS-232, 3 porturi Aux, Autoguide, port PC
Precizia softului 24 biti; 0,08 arcsec
Rutine software Calibrare compas, Aliniere polara, Filtrare baza de date, Hibernare, Auto North and Level, Quick Align, control permanent programabil al erorilor periodice (PEC), viteze de urmarire ce pot fi definite de utilizator; filtre (cauta numai obiectele aflate deasupra orizontului)
Proceduri de aliniere Autoalign, Quick Aling, Aliniere pe 3 stele, Aliniere pe 2 stele, Aliniere pe 1 stea, Memorarea ultimei alinieri
Tensiune alimentare 12 V, minim 2A
GPS optional, extern 16 canale - CN16
Alte accesorii software planetariu The Sky Level 1; software control montura NexRemote; cablu pentru curent de la bricheta masinii
Greutate 45 Kg

CGE PRO