Filtru ASBF 50mm pentru binocluri Baader Planetarium

ASBF 50mm

Filtrul solar AstroSolar de la Baader este în prezent standardul filtrelor solare în lumină albă. După 15 ani de existență a filtrului AstroSolar sub forma de folie de diferite dimensiuni, Baader a proiectat o celulă pentru acesta ce reține calitățile optice reale ale foliei AstroSolar în limitele difracției atmosferice.

Acest produs nu mai este in stoc

155,00 lei

Informatii

Filtrul solar AstroSolar de la Baader este în prezent standardul filtrelor solare în lumină albă. După 15 ani de existență a filtrului AstroSolar sub forma de folie de diferite dimensiuni, Baader a proiectat o celulă pentru acesta ce reține calitățile optice reale ale foliei AstroSolar în limitele difracției atmosferice.

Filtrele AstroSolar Baader sunt o soluție sigură și profesională pentru observarea Soarelui folosind filmul AstroSolar. Majoritatea filtrelor în celulă de plastic sau metalică existente până acum supun filmul AstroSolar la tensiuni foarte mari prin prin dilatarea ramei de plastic sub acțiunea căldurii Soarelui și prin întinderea acestuia în ramă pentru a apărea ca o bucată de sticlă - aceasta întindere distruge calitățile optice ale filmului, făcând filtrul inutil pentru observații și fotografie la măriri mari. Filmul AstroSolar trebuie montat fără tensiuni pentru a se comporta ca o fereastră optică plan-paralelă. Deși pare o contradicție cu percepția tradițională a calității, filmul Astrosolar trebuie să aibă mici valuri pentru a fi o fereastră optică. Când filmul AstroSolar se află sub stresul datorat unei montări incorecte se comportă ca o bucată de sticlă ordinară acoperită, calitățile optice fiind pierdute.

Toate filtrele solare cu celulă Baader au:

- Filmul original AstroSolar Baader în densitatea ND 5.0, montat în celulă și inspectat individual de către personal pregătit.

- Inel de aluminiu alb ce respinge radiația infraroșie cu margini întărite și ridicate pe interior și exterior pentru a proteja filmul AstroSolar de contactul cu metalul.

- 3 șuruburi de alamă îmbrăcate în plastic pentru centrarea celulei filtrului în fața telescopului. Șuruburile sunt disponibile în 3 diametre, în funcție de categoria filtrului (ASTF/ASSF/ASBF). Șuruburile au fețe de cauciuc proiectate să asigure o priză bună a celulei pe tubul metalic al telescoapelor, dar să și permită scoaterea ușoară a celulei.

- Nu este nevoie de folosirea de unelte pentru montarea și ajustarea șuruburilor de centrare. Șuruburile pot fi montate fie pentru prindere prin exteriorul tubului optic sau pe interior.

- Șuruburi de reglaj din aluminiu ce fixează șuruburile de reglaj. Șuruburi stelate suplimentare sunt integrate pentru fixarea mai sigură a celulei cu o șurubelniță, dacă se dorește.

- Scală de index lângă fiecare canal al șuruburilor de reglare pentru ajustarea rapidă și repetabilă a celulei filtrului pe diferite telescoape.

- Șaibe negre ce glisează pentru a acoperi complet canalele de reglare din celula de aluminiu, pentru a bloca posibilitatea ca lumina solară să treacă prin celula filtrului.

- Doar filtrele ASTF au capace de cauciuc pentru acoperirea canalelor de ajustare din celula de aluminiu.

- Fiecare filtru are 3 benzi din velcro (arici) pentru priderea și mai sigură a acestuia pe tubul optic.

- Text informativ asupra măsurilor de siguranță tipărit pe fiecare celulă. Citiți instrucțiunile înainte de folosirea filtrului.

- Cutie de carton pentru transportul în siguranță a filtrului.

Filtrul solar Baader este oferit în 21 de variante și în 3 categorii. Toate filtrele au celula de aluminiu albă vopsită pentru respingerea radiației infraroșii.

Filtrele ASBF (Filtre AstroSolar pentru binocluri). Această categorie este similară cu filtrele ASSF în ceea ce privește celula. Singura diferență este că o parte a celulei este tăiată pentru a le face utilizabile cu orice binoclu, chiar și când cele două tuburi ale binoclului sunt apropiate (depinde și de tipul de binoclu). Filtrele ASBF 50 până la 100 au 3 șuruburi de centrare de 13mm diametrul și 24mm lungime.

Mai multe detalii tehnice despre celulele filtrelor AstroSolar Baader și compatibilitatea acestora cu diferite telescoape puteți afla consultând tabelele cu specificații (format .pdf).

Atenție pentru filtrele ASBF - sunt necesare două bucăți pentru binocluri! Prețurile menționate sunt pentru o singură bucată!