Telecompresor / reducator de focala 2" 0,7X - Baader Planetarium 2459259 Mareste

Telecompresor / reducator de focala 2" 0,7X - Baader Planetarium

2459259

Filtrele Solar Spectrum necesita un telescop ce produce un fascicul de lumina paralel cu un raport focal de minim f/30 pentru functionare corecta. Acest raport focal este obtinut prin utilizarea sistemelor de lentile telecentrice si prin reducerea aperturii refractorului folosind diafragma tip iris

Acest produs nu mai este in stoc

1 265,00 lei

Informatii

Filtrele Solar Spectrum necesita un telescop ce produce un fascicul de lumina paralel cu un raport focal de minim f/30 pentru functionare corecta. Acest raport focal este obtinut prin utilizarea sistemelor de lentile telecentrice si prin reducerea aperturii refractorului folosind diafragma tip iris. Extinzand distanta focala, pe multe telescoape mai mari nu mai este posibila observarea intregului disc prin oculare chiar si cu focale de 30-35mm. Telecompresorul/reducatorul de focala de fata se monteaza direct pe filtrul Solar Spectrum pe partea dinspre ocular pentru a reduce focala cu 0,7X, ceea ce are ca rezultat cuprinderea intregului disc solar in campul vizual al ocularului. In cazul fotografiei solare, pe langa posibilitatea fotografierii intregului disc solar, telecompresorul reduce timpii de expunere necesari prin reducerea raportului focal.

Telecompresorul are 2 filete 2" tata pentru conectare. Pentru a monta telecompresorul la filtrul solar este necesar un inel adaptor separat - o flansa universala 2" cu filet mama (model (# 295 8240) ce se prinde cu 4 suruburi de filtrul solar si in care se infileteaza telecompresorul. Pentru prinderea unei oglinzi/prisme diagonale la celalalt capat al telecompresorului sunt necesare utilizarea unor inele adaptoare T2. Imaginile de mai jos ilustreaza prinderea telecompresorului de filtrul solar si de prisme diagonale.