Telescop reflector newtonian Powerseeker 127EQ Celestron

21049

Telescopul reflector newtonian Powerseeker 127EQ este un telescop pentru incepatori, un instrument excelent pentru realizarea primilor pasi in astronomie oferind o combinatie buna intre apertura relativ mare, optica de calitate, pret mic, performanta

Acest produs nu mai este in stoc

1 080,00 lei

Fisa tehnica

Design optic telescoape Reflector newtonian
Tip montura Ecuatoriala manuala
Serie (telescoape Celestron) Powerseeker
Diametru telescop 121-150mm

Informatii

Seria de telescoape pentru astronomie Powerseeker de la Celestron cuprinde lunete (refractoare) si telescoape reflectoare newtoniene pe monturi altazimutale si ecuatoriale. Acestea sunt adresate incepatorilor si copiilor, si ofera o combinatie perfecta de calitate, valoare si putere. Elementele optice ale fiecarui model de telescop sunt acoperite pe toate suprafetele cu straturi antireflex si pentru cresterea transmisiei de lumina. Monturile ecuatoriala si altazimutala cu care vin acestea sunt deosebit de portabile si asigura o stabilitate adecvata telescopului pentru observatii vizuale.

Telescopul reflector newtonian Powerseeker 127EQ este un telescop pentru incepatori, un instrument excelent pentru realizarea primilor pasi in astronomie oferind o combinatie buna intre apertura relativ mare, optica de calitate, pret mic, performanta. Fata de celelalte modele din seria Powerseeker, acest telescop utilizeaza o oglinda de 127mm diametrul ca si obiectiv colector de lumina ce permite realizarea de observatii la Luna, planete si cateva sute de obiecte deepsky stralucitoare. Montura ecuatoriala face ca urmarirea miscarii pe cer a obiectelor astronomice sa fie precisa si usor de realizat, existant posibilitatea montarii unui motor de urmarire optional pe axa RA pentru compensarea automata a miscarii de rotatie a Pamantului.

Caracteristici

Diametru 127mm
Design optic reflector newtonian
Distanta focala 1000mm
Raport focal f/7,87
Marire teoretica maxima 254X
Magnitudine stelara maxima 13
Rezolutie (arcsec.) 0,91
Cautator 5X24
Diametrul focalizatorului 1,25"
Montura ecuatoriala
Controlul miscarii

RA si DEC

Motor optional pe axa RA
Suport pentru accesorii da
Trepied Aluminiu
Oculare Kellner 20mm,  SR 4mm, lentila barlow 3X
Alte accesorii software planetariu The Sky Level 1
Dimensiunea tubului 50,8cm
Greutate 7,71 Kg
Garantie 2 ani

Instalarea telescopului